CEVAPCİCİ: Balkan ülkelerinde yapılan bir tür kebap. Bosna-Hersek ve Sırbistan'da ulusal yemek sayılmaktadır. Doğranmış soğan, acı sos, ayvar, köy peyniri ve kırmızı biberle sunulmaktadır. Bosna-Hersek ve K. Makedonya uyarlamasında dana eti; Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya uyarlamasında ise domuz eti kullanılmaktadır. Baharatlı kıyma köfteleri, genellikle somun ekmeği veya lepinja ( pide) ile servis edilir.
PEKA: Ana ürün olarak bazen bir kuzu etinin, bazen bir mürekkep balığının özellikle patates gibi birçok sebzeyle ve sarımsak, baharatlar, zeytinyağı ve beyaz şarapla harmanlandığı ve sonrasında da yüksek köz ısısı altında birkaç saat kapağı kapalı şekilde pişirildiği mis kokulu bir yemektir.
BLİTVA: Tipik bir ızgarada pişirilen balık yemeğidir. Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli olan blitva, diğer ızgara balık yemeklerinden farklı olarak, İsviçre pazısı, dilimlenmiş sarımsak ve kızartılmış patates ile yapılmaktadır.
KONTONJATA: Kontonjata, ayva meyvesinden yapılan geleneksel bir tatlıdır. Ayvanın yumuşayana kadar şekerle pişirilmesinin ardından üzerine konulan ceviz ve defne yaprağıyla servis edilmektedir. Dubrovnik’te rakının yanında sıklıkla tüketilen bir tatlı olan kontonjata için Portun restoranına gidilmesi tavsiye edilmektedir.
FRİTULE: Küçük kızarmış hamur topları, genellikle pudra şekeri ile süslenir.
ROZATA: Dubrovnik’in ve hatta Hırvatistan’ın en popüler tatlılarından olan rožata, crème brûlée’ye benzer görüntüsüyle mutlaka tadılması gerekmektedir. Crème brûlée’ye benzer görüntüsü olsa da içerisindeki gül likörüyle eşsiz bir tada sahip olan rožata, Dubrovnik’teki her restoranda bulunabilmektedir. Fakat en lezzetli rožata tatlısını deneyimlemek isteyenlere Shtikovica’daki Gverovic Orsan restoranı tavsiye edilmektedir.