CHELOW KEBAB: Buharda pişirilmiş pirinçten ve İran kebabının birçok çeşidinden birinden oluşan bir İran yemeğidir. İran'ın ulusal yemeği olarak kabul edilir.
GHORMEH SABZİ: İran’da en çok sevilen yemeklerden biridir. Yeşilliklerle hazırlanan bir tür et yahnisi olan Ghormeh Sabzi, kırmızı fasulye, kuzu eti, kurutulmuş limon ve baharatlarla lezzetlendirilir.
FESENJAN: İran’da özellikle özel günlerde yapılan bir tür yahni yemeği. Nar suyu, ceviz, kuzu eti ve baharatlarla hazırlanıyor. Tatlı ve ekşi bir lezzete sahip olan Fesenjan, genellikle pilavla servis ediliyor.
ZOOLBİA: İran’ın geleneksel tatlılarından biridir. Şeker, su, un ve safran gibi malzemelerle yapılan bir tür şerbetli tatlıdır.
BAKLAVA: İran mutfağında yaygın olan bir tatlı. Yufka, ceviz, şeker, tereyağı ve gül suyu gibi malzemelerle hazırlanıyor.