Karadağ Yöresel Yemekleri

Karadağ Yöresel Yemekleri

09.08.2024

 

NJEGUŠKİ STEAK: Njeguski şarküterisinden gelen geleneksel bir et ürünüdür. Genellikle ızgara veya kavrulmuş olarak servise sunulur.

KACAMAK: Kuymakla oldukça benzerlik gösteren Kacamak; peynir, patates püresi, süt ve mısır unuyla yapılır.

PRİGANİCE: Bir Balkan çöreği olarak biliniyor. Un, su, yağ, tuz, şeker ile hazırlanan ve top top kızartılan bu enfes hamur işi, genel olarak bal ve reçel gibi tatlılarla birlikte tüketiliyor.

RİBLİJA ÇORBA: Chorba Kaburga olarak da karşımıza çıkabilen bu enfes çorba için 10 çeşit balık kullanılıyor. Özellikle kış aylarında tercih edilen yemek, salçalı, salçasız ya da soslu olarak pek çok farklı şekilde servis edilebilir.