SOUVLAKİ KALAMAKİ: Souvlaki, Yunanistan’ın en temel fast-food yemeklerinden birisi. Çöpşiş’ten biraz daha büyük et parçalarının şişe dizildiği bir yemek. Üzerine yarım limon sıkılarak yeniliyor ve genelde yanında patates kızartması ve lavaştan biraz daha kalın pide ile servis ediliyor.
GYROS: Yunan döneri olarak bilinen gyros, Türk döneri ile benzer özellikler gösteriyor. Tıpkı Türkiye’deki gibi servis edilirken yanında pilav, pide ve domates gibi garnitürler tercih ediliyor.
SAGANAKİ: Kelime anlamı ‘sahan’ olan saganakinin malzemesi birçok şey olabilir. Ancak özellikle domates sosunda karides saganaki, sadece limonla yenen peynir saganaki ve yufkaya sarılıp balla tatlandırılan peynir saganakiyi denemeden gelmemeniz menfaatiniz icabıdır.
YUNAN SALATASI: Yunanistan'da sofraya oturduğunuzda salata olmazsa olmaz. Soğan ve feta peynirinin başrolde olduğu bu hafif salatanın diğer malzemeleri ise marul, domates, salatalık ve zeytinyağı.
GEMİSTA: Dolmalık biber, domates veya kabak içine pirinç, baharatlar ve bazen kıyma ile yapılan bir yemek.