ROMANYA GEZİLECEK YERLER
Bran Şatosu: Kale Erdel Prensliği ve Eflak sınırları arasındadır. Yaygın adıyla yazar Bram Stoker'ın hayali karakteri olan Drakula ile ilgi "Drakula'nın Kalesi" olarak da bilinir. Bran Şatosu, Orta Çağ mimarisinin tipik özelliklerini taşır. Kale, dik bir tepenin üzerine inşa edilmiştir ve etkileyici bir görünüme sahiptir. İç mekanları, dar koridorlar, merdivenler ve odalarla doludur. Kalede, Orta Çağ'a ait mobilyalar, silahlar ve diğer eserler sergilenmektedir. Roman, III. Vlad Tepeş'in (Kazıklı Voyvoda) vampir efsanesiyle birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Ancak, III. Vlad Tepeş'in bu kalede uzun süre yaşamadığı bilinmektedir. Yine de, kale, Drakula efsanesinin sembolü haline gelmiştir.
Parlamento Sarayı: Başkent Bükreş'te bulunan, Romanya Parlamentosu'nun iki Meclisi'nin de bulunduğu çok amaçlı binadır. Dünya Guinness Rekorlar Kitabı'na göre, dünyanın en büyük sivil yönetim, en pahalı yönetim ve en ağır binasıdır. Saray, politik ve yönetim yerleşkesi olarak Ceauşescu Rejimi döneminde planlanmış ve bitirilmiştir. Ceauşescu, sarayın ismini Cumhuriyet Evi (Casa Republicii) koymuş, ancak Rumenler halen Halkın Evi (Casa Poporului) olarak adlandırmaktadır. 25 Haziran 1983 tarihinde yapımına başlanmış, 25 Aralık 1989 tarihinde bitmiştir.
Kutsal Üçlü Katedrali: Sibiu Rumen Ortodoks Başpiskoposu ve Transilvanya Metropolitliği'nin makamıdır. Ayasofya'dan esinlenerek Bizans bazilikası tarzında inşa edilmiştir ve ana kuleleri Transilvanya kilise mimarisinden ve Barok unsurlardan etkilenmiştir. Yapımı 1904 yılında tamamlanmıştır. Katedral, Bizans mimarisi tarzında inşa edilmiştir. Yapı, etkileyici kubbeleri, süslemeleri ve iç mekanındaki ikonalarla dikkat çeker. Katedralin iç mekanı, zengin freskler ve mozaiklerle süslenmiştir. Yapıda, Rumen Ortodoks Kilisesi'nin geleneksel sembolleri ve motifleri kullanılmıştır.
Bükreş Botanik Bahçesi: 18,2 hektarlık (45,0 dönüm) bir alana sahiptir. 4.000 metrekarelik (1 dönüm) seraları içerir ve 10.000'den fazla bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bahçede, seralar, göletler, köprüler ve yürüyüş yolları gibi çeşitli yapılar bulunmaktadır.Bahçe, hem yerli hem de egzotik bitki türlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bükreş Botanik Bahçesi, hem bilimsel araştırma hem de eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Bahçe, şehrin biyoçeşitliliğine katkıda bulunmaktadır. Bahçe, ziyaretçilere doğayla iç içe bir deneyim sunmaktadır.
Peleș Şatosu: Romanya'nın Prahova ilinde,KarpatDağları'ndaki Sinaia Kraliyet Bölgesi'ndeTransilvanya ve Eflak'ı birbirine bağlayan ortaçağ yolu üzerinde bulunan Neo-Rönesans tarzı saraydır. 1873-1914 Romanya Kralı I. Carol için inşa edilmiştir. Peleş Şatosu, neorönesans mimari tarzında inşa edilmiştir. Şato, Alpler'deki şatolardan esinlenerek tasarlanmıştır. Şato, 170'ten fazla odaya sahiptir. Şatonun iç mekanları, ahşap oymalar, vitraylar, avizeler ve tablolarla süslenmiştir. Şato, elektrik, merkezi ısıtma ve vakumlama sistemi gibi modern özelliklere sahiptir. Şatonun bahçesi, heykeller, fıskiyeler ve çiçeklerle dekore edilmiştir. Şato, Romanya kraliyet ailesinin yaşam tarzını yansıtmaktadır.
Kara Kilise – Braşov: Kara Kilise, Romanya’nın Braşov şehrinde bulunmaktadır. 1383-1480 yılları arasında inşa edilmiş, ismini ise 1689 yılındaki yangından sonra siyaha dönen duvarlarından almıştır. Şehrin Sakson topluluğu tarafından yaptırılan Kara Kilise, Gotik tarzıyla bilinmektedir. Bunun yanı sıra Braşov’un en büyük ve önemli ibadethanelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Kilisenin dış cephesi, yüksek kuleleri, sivri kemerleri ve vitray pencereleriyle dikkat çekmektedir. Kilisenin içi, yüksek tavanları, sütunları ve ahşap oymalarıyla etkileyicidir. Kilisede, 17. yüzyıldan kalma büyük bir org bulunmaktadır. Kilisenin çan kulesinde, Romanya'nın en büyük çanı yer almaktadır.